ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΧΟΛΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

Πιστοποιητικό Εθνικών & Διεθνών Μεταφορών

Πριν από το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ο επιτηδευματίας του οποίου η δραστηριότητα ήταν να μεταφέρει επιβάτες ή εμπορεύματα με όχημα Δημόσιας Χρήσης, μπορούσε να είναι μόνο ατομική επιχείρηση και να κατέχει τουλάχιστον μία άδεια οχήματος Δημόσιας Χρήσης.Αυτούς παλαιότερα τους αποκαλούσαμε αυτοκινητιστές.

Τώρα το επάγγελμα του μεταφορέα μπορεί να το ασκεί και ένωση προσώπων υπό μορφή εταιρείας, όπου δεν είναι απαραίτητο, οι εταίροι της να είναι αυτοκινητιστές.

Σε κάθε εταιρεία που ιδρύεται με αντικείμενο την μεταφορά επιβατών ή αγαθών εκτός του νομού που εδρεύει η μεταφορική επιχείρηση, πρέπει να υπάρχει ένα τουλάχιστον άτομο το οποίο θα θεωρείται ως υπεύθυνος μεταφορών, και ο οποίος πρέπει να διαθέτει το Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας.

Αυτό διακρίνεται σε δύο τύπους: Εθνικών και Διεθνών Μεταφορών, και παρέχεται ύστερα από επιτυχία σε εξετάσεις που διοργανώνει τέσσερις φορές το χρόνο η κάθε περιφέρεια της χώρας. Για να πάρει κανείς μέρος στις εξετάσεις αυτές, προαπαιτείται η παρακολούθηση ειδικού σεμιναρίου διάρκειας 30 ωρών για τις εθνικές μεταφορές και, 45 ωρών για τις διεθνείς μεταφορές. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις απόκτησης Πιστοποιητικού Διεθνών Εμπορευματικών ή Επιβατικών Mεταφορών πρέπει να έχουμε προηγουμένως επιτύχει στις εξετάσεις Πιστοποιητικού Εθνικών Εμπορευματικών ή Επιβατικών μεταφορών.

sxoli-odigon

Σχολές Οδηγών
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
ΣΧΟΛΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

Follow us on