ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΧΟΛΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

Τι γίνεται με τα διπλώματα οδήγησης;

Δεν εκδίδονται εδώ και 1,5 μήνα στη χώρα διπλώματα οδήγησης καθώς δεν έχει εγκριθεί το σχετικό επίδομα για τους εκπαιδευτές από το υπουργείο Μεταφορών.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών, Άρης Ζωγράφος πάνω από 4.000 εκπαιδευτές τελούν υπό καθεστώς ομηρίας ενώ 5.500 άνθρωποι περιμένουν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις για να πάρουν το δίπλωμα.

Η υφυπουργός Μεταφορών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη υπογράμμισε ότι επρόκειτο για ένα επίδομα ύψους περίπου 176 ευρώ που προέβλεπε ο προηγούμενος νόμος για αυτούς που διενεργούνε τις εξετάσεις όμως με την εφαρμογή του νόμου για το Ενιαίο Μισθολόγιο δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη χορήγησή του.

Επειδή όμως όπως τόνισε "αντιληφθήκαμε τη σοβαρότητα του θέματος" κατατέθηκε από τον πρώην υπουργό κ. Σγουρίδη τροπολογία για να δίδεται το επίδομα στους συγκεκριμένους ανθρώπους καθώς υπήρχε και σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

Εντούτοις την τελευταία στιγμή παραδέχθηκε ότι δεν προχώρησε η προσάρτηση της τροπολογίας στο νομοσχέδιο που επρόκειτο να προσαρτηθεί και μόλις ανέλαβε η ίδια φρόντισε να ξανασυσταθεί η τροπολογία "πολύ πιο αιτιολογημένη και κοστολογημένη".

Σήμερα θα ενημερωθεί τόνισε από τον κ. Χουλιαράκη για το πότε θα έχει ραντεβού με τα τεχνικά κλιμάκια ώστε να τους εξηγηθεί η αναγκαιότητα να περάσει η τροπολογία.

7/4/16

Πηγή: alfavita

sxoli-odigon

Σχολές Οδηγών
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
ΣΧΟΛΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

Follow us on